Gönderen Konu: URFA USULGœ PATLICANLI TEPSG KEBABI  (Okunma sayısı 4018 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı GhostRider

  • Kaymakam
  • ********
  • İleti: 4166
  • Rep: 62
    • Profili Görüntüle
URFA USULGœ PATLICANLI TEPSG KEBABI
« : Ocak 11, 2011, 01:59:28 ös »
URFA USULGœ PATLICANLI TEPSG KEBABI

• 1 kilo patlıcan
• 4 adet domates
• 3-4 sivribiber
• 500 gr yağlı kıyma
• 1 fincan sıvıyağ
• Tuz, pul biber

1- Patlıcanlar alaca şeklinde soyulup parmak kalınlığında halkalara doğranıp, tuzlu suya atılır.
2- Kıymaya tuz, biber, doğranmış maydanoz konup yoğrulur. Elle küçük yuvarlak köfteler yapılır.
3- Patlıcan tuzlu sudan çıkartılıp, elle acı suyu sıkılır. Tepsiye bir patlıcan bir köfte olmak üzere sıra sıra dizilir. Gstenirse araya domates dilimleri konur. Biberler doğranıp patlıcanların aralarına sıkıştırılır.sıkıştırılan patlıcanlar yuvarlak bir fırın tepsisine dizilir üzerine 1 kase salçalı su dökülerek 180 derece fırında pişirilir.pişip pişmediğini çatalla köftelere batırıp anlayabilirsiniz


Paylaş facebook Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş twitter